Mamasına Whiskas Renkli Mama Karıştırma

sanslibuyuyor
sanslibuyuyor

4442 Puan

kedime nd nin yavru kedi mamasından veriyorum ilk başlarda yiyordu ama bu aralar pek iştahla yemiyor gibi geldi ben de markette whiskasın yavru kedi mamasını gördüm içinde renkli tanecikleri de var ondan aldım nd mamasına karıştırdım ve şu an daha iştahla yiyor whiskasın bir sürü kötü yorumu var aslında verip vermemekte çok kararsızım ama kedim de sevdi mamasının içine bir miktar karıştırsam sorun olur mu whiskasın arkasında da mamanın içine karıştırın yazıyor
düşünceleriniz neler

142 CEVAP

bihtercik
bihtercik

115875

whiskas içeriği çok kötü olan bir mama.
şahsen ben kızımı asla vermem.
karışmamanızı öneririm

Gul36
Gul36

113362

Bunlar nasıl yorumlar Allah aşkına ya. Konu hakkında uzmanlığınız mı var da Whiskas'in kötü yanı besleyici olmaması diyorsunuz? Bırakın besleyici olmamayı, içinde tek bir tane iyi madde olmayan bir mamadır Whiskas. Tıpkı diğer market mamaları gibi. Mamanın içinde b** yok ha? İnanın o olsa daha iyi olurdu.
Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.


Sayın soru sahibi, Whiskas gibi market mamaları vereceğinize evde kendiniz tavuk balık pişirip verin N&D'ye destek olarak. Çok daha iyi olur. En azından ne verdiğinizi bilirsiniz.

kayrae
kayrae

11267

HER TÜRLÜ KURU MAMA ÇÖPTÜR. ZEHiRDİR. RİSKTİR.
İster Royal Canin olsun, ister N&D, ister Orijen, ister Acana. Hepsi zarar, hepsi çöp, hepsi hayvanların ömrünü yiyen birer kemirgen.
bunun bilimsel açıklamasını size aktarmaya çalışsam bile kulaklarınızı tıkayacağınız için boşu boşuna çenemi yormuyorum, zira bugüne kadar defalarca tartışıldı. Ayrıca çok isterseniz google diye bir şey var. Aradığınız her bilgiye ulaşabilirsiniz (arama yapmadan önce at gözlüklerinizi çıkartın). Bizim kuru mamanın berbat bir şey olduğunu savunarak bir kâr elde ettiğimiz falan da yokken neden bu kadar defansif yaklaştığınıza zerre mana veremiyorum.
Gerçek yiyeceklerden bu kadar korkmayın, yüzlerce işlemden geçmiş sentetik yuvası paketli gıdalardan korkun.
Size sağlığınız için yalnızca ve sürekli paketlenmiş, son kullanma tarihi 8 yıl sonra olan, kuru yiyecek taneleri tüketin desek “saçmalama” dersiniz ama kedinize aynı şeyleri yedirmekten rahatsız değilsiniz. ve hatta çiğ et diyince ödünüz kopuyor. sanki bu kedilerin ataları çiğ etle beslenmemiş gibi. çok acayip doğrusu.
son zamanlarda petlebiye girmeyi bırakarak çok doğru bir karar verdiğimi tekrar gösterdiniz bana. sağolun.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Mevsim gecislerinden istahsiz olabilir ama asla whiskas önermem.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Ben de aynısını yapıyorum. Herkes whiskas çok kötü çok kötü diyor ama kötü yanı zaten besleyici olmaması yani kedinin yeterli miktarda protein alamaması. Eğer ND mama yiyorsa zaten gayet iyi besleniyodur, arasına biraz katmaktan zarar gelmez. Ben her mama kabını doldurduğumda 1 tepeli kaşık whiskas koyuyorum. Elimde fazla paket kalmıştı bitirmek için yaptım açıkçası başlarda ama böyle daha iştahlı yiyor

radagast
radagast

1154

şimdi şöyle de bir şey var ki, kediler bazen içerisinde şeker olan şeyleri yemeye bayılıyorlar. fakat siz de takdir edersiniz ki şeker hem bizim, hem onların sağlığı açısından çok zararlı. sırf o yiyor diye sevdiği söylenemez.


bu nedenle özellikle whiskas gibi marketlerde satılan mamaları her ne olursa olsun vermeyi tavsiye etmiyorum. zaten o whiskas ın renkli taneciklerini sadece biz görebiliyoruz. o da işte yeşilin içinde kabak, turuncunun içinde havuç olduğunu sanmamız için.


mama bitebilir fakat o zaman da dolabınızdaki malzemelerle bir şey yapabilirsiniz ona. o da olmazsa en kötü siz yeni bir mama alana kadar 1 gün aç kalsın yavrucak.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bence aç kalacağına market maması yesin
Siz 1 gün aç kalabilir misiniz
Ufacık bedenleri var ve açlık kedilerde çok ciddi ve ömür boyu sürecek rahatsızlıklara yol açabilir
Afedersiniz ama market mamasının içinde b*k yok yani

lwb
lwb

120674

Konu hakkında uzman olmaya gerek yok kedilerin beslenmesi ve gıda sektörü hakkında ufak bilgisi olan insan whiskas gibi bir mamanın verilmemesi gerektiğini bilir.
Besleyiciliği geçin kedilerin fizyolojik ve biyolojik ihtiyaçlarında bulunmayan ve zararlı olan bir sürü ıvırzıvır dolu. Sizin en kaliteli diye kullandığınız kuru mamalarda bile dolu.
Kedinize market mamaları vermeyin, olabildiğince iyi beslemeye çalışın, bilimsel açıdan da net.

lwb
lwb

120674

Ayrıca sizin forumunuzda dedim, bir mama sadece n&d değil, bir canlıya kötü geliyorsa, test vb işlemler yapılmadan proteini iyi gelmiyor, tavuk alerjisi vb. teoriler öne sürülemez.
Mamanın içinde bir sürü gıda varken, onların iyi gelmediği ne malum? Çiğ beslenmeye geçen bir çok kedide tavuk alerjisi görülmüyor. Nadirdir.
Bir canlının ana kaynağı proteinken, ona nasıl bu kadar kötü gelebilir?

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

@kayrae
Ben paket mama daha iyi/daha kötü muhabbetine hiç karışmadım. Hatta tam tersine çiğ beslenmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak onu karşılayacak gücüm yok, öğrenciyim. Mamanın bile uygun ama besleyici olması için araştırıyorum. Konserve yaş mama almak yerine çeşitli etler ile yaş mama hazırlıyorum. Elimden geldiğince iyi bakıyorum diyebilirim. Sizin besleme tarzınızın daha iyi olduğuna şüphem yok, imkanım olsa kesinlikle yapardım ki belki ilerde dönüş yaparım. Benim burda arkasında durduğum düşünce zaten o kadar 'abur cubur' bulunduran kuru mamaya veriyorsak, ana konu olan whiskas karıştırmanın bi süre sıkıntı olmayacağıydı.
Bir diğer konu olarak, tekrar ediyorum paket mamanın daha iyi olduğu konusunda hiçbir yorum yapmamama rağmen araştırıp bu sonuca ulaştığımı yazmışsınız, ama benim ne kadar araştırdığımı bilemezsiniz. Olur da bir gün çiğ beslemeye geçmeye çalışırsam emin olun en az sizin yaptığınız kadar araştırma yaparım. Herkes imkanı el verdiğince bi cana bakmaya çalışıyor, herkes en iyi şekilde besleyemiyor evet ama sokakta kalmalarından, çeşitli tamamen uygunsuz besinler tüketmelerindense daha az sağlıklı olan onlar için hazırlanmış paket mamalar çok daha iyidir diye düşünüyorum.
Küçük bir not, geçen sefer bu tarz bir şey yazdığımda (sokakta uygunsuz beslenmeleri yerine...) biri çıkıp british kedin var zaten sokaktan almamışsın ki tarzı yorum yapmıştı. Sokaktan almadım ama para da vermedim onu da belirtmek isterim ayrıca evimin etrafındaki 5-6 kediye de bakarak bu yazıları yazıyorum

BalliBadem
BalliBadem

121963

Sizin mama uzmanlığınız var mı? İçinde et mi yok yaş mamasını kullanıyorum %36 et var neyse kimseyi zorlamıyorum isteyen istediği mamayı kullanır öneri bu yani öneri memnunum ki önermişim
Pet fooled izledim merak etmeyin buradaki çoğu kişiden daha çok araştırıyorum içerik okumayıda biliyorum böyle asılsız iddalara kulak asmıyorum



Geç cevap vermiş oldum görmemiştim yazılanları şimdi cevabımı vermiş oluyum


BalliBadem
BalliBadem

121963

Her mama her bünyeye aynı gelmez

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

@Gul36
Sizin baya bi uzmanlığınız var herhalde? Besleyici değil evet, içindekiler de abarttığınız kadar kötü değil. Yabancı kaynakları da okuyorum sadece türk kaynaklardaki kulaktan dolma bilgilerle aman aman sakın vermeyin diyenlere göre davranmıyorum. Yabancılar da çok tercih etmese de sizin kadar tü kaka demiyor. Biz de iyi mama kullanıyoruz herhalde ama içine karıştırmak neden zarar versin? Onlara zararlı zararlı denilen baharatlı yemeklerinizden hiç bi aşırmıyor sizin kedileriniz? Siz yemek yerken gözünüzün içine bakıp miyavlayınca koklatıp ucundan tadına da baktırıyor insanlar. Ama burdakilerin çoğuna kalsa aman aman sakın ha ölürler. Allah aşkına bizim yediklerimizin kaçı bize %100 faydalı? Ballıbademin dediği gibi bok yok ya içinde, biraz karıştırmak iştahlı yemesine sebep oluyor. Güzel besleyici bi mama ile karıştırıp yaş mamasını eksik etmedikten sonra hiçbir şey olacağını sanmıyorum. Her insanın olduğu gibi her kedinin de bünyesi farklıdır. Siz de profesyonel değilseniz mükemmel bilginiz yoksa ve sadece internetten araştırdığınız bilgiler ile konuşuyorsanız kimseye laf etme hakkınız olduğunu da düşünmüyorum

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

lwb sen cidden çok biliyon ya, bizim kedileri de alıp sen bak olur mu


herkesin hayvanı canı, ciğeri. hepimiz onlar için bi ton araştırma yapıp iyi kötü uygun uygun olmayan şeyleri buluyoruz bütçemize göre besliyoruz. abartmanın uzatmanın bi anlamı yok. hiçbir şeye kafana göre çöp diyemezsin, çok araştırdım ben aman da çok biliyorum kafasında da olma en az senin kadar biz de araştırıyoruz gereksiz tartışmaya girmenin de anlamı yok

lwb
lwb

120674

ek ders gibidir zorunlu değildi sanırım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5181 Görüntüleme
  • 142 Cevap
  • 11 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR