Zavallı Köpek

Whitedog
Whitedog

2551 Puan

merhaba. bizim bir komşumuz var. Sokaktaki canlara çok iyi bakıyor. kendisinin durumu hiç yok. biz, bir kaç komşumuz ve belediyenin aşeviyle yaşıyor. 2 haftada eline yirmi lira birşey geçiyor. onunla da bim den sosis alıp kendi hayvanlarına ve sokak hayvanlarına veriyor. evde istediği gibi girip çıkan 15- 20 kedi, 1 kaplumbağa (ekmekle besleniyor) 2 kuş, dışarıda bir labrador ve içeride bir pitbull kırması var. hayvanseverler tarafından hayvanlara kurumama alınıyor. ancak kadının önceden bir köpeği vardı. sibirya kurdu ve dağ kurdu ( gerçek kurt ) kırması bir köpeği vardı. 9 günlükken ona gelmiş. 11 yaşındayken, hiç dışarı çıkmadığı için ( çiftleşmedi ve kısır değildi.) öldü. yani ölüm sebebinin bu olduğu söyleniyor veteriner tarafından. adı leydiydi. ve kendini insan zannediyordu. onun ölümünden sonra psikolojisi bozuldu teyzenin, teyze 52 yaşında. doktorlar haplar yardımlar vs. derken çocuklar ona bu kırma pitbullu getirdiler. yavruydu, kıştı. o da üzülerek eve aldı. köpek kedilerle anlaşamadı. çok dert açtı. ancak sorum şu. bu köpek sokağı bir iki kez gördü yani hiiiççç gezemedi. teyzecik gezdirmiyor. biz abimle gezdirelim dedik. kızgınlık döneminde olduğunu söyledi. kaç ay oldu. köpek hiç sosyal değil, üstüne üstlük hiperaktif yerinde duramıyor. arkadaki labrador kavga etmiş yüzünden kan damlıyormuş onu bulduğunda. arka bahçeye koydu. iki senedir hareket demiyor. bizi üzüyo ve labrador obez. aynı kaderdeler. yedikleri önünde yemedikleri arkasında. bu hoş birşey ama kötü. bu arada pitbull kedilerle anlaşamadığı için o hep bir odada kapalı kalıyor. sahiplendirelim dedik izin vermedi. bir şey daha var köpek geldiğinde TASMALIYIDII!!!! sahibi çıkmadı. o pitbull un gezebilmesi için napabiliriz. kapalı alanda saldırganlaşı diye korkuyorum. lütfen yardım edin. Teşekkürler...

12 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Siz köpek gezdirme tasması alıp o teyzeyi ikna etmeye çabalayın. Ama şöyle bir durum var ki pittbul hiperaktifse tutmakta zorlanabilirsiniz. Çok dikkat etmeniz gerekiyor. İlk seferde bir şey olmazsa teyze devamlı gezdirmenize izin verir diye düşünüyorum.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

İşte teyze o kanuda haklı olabilir. Saldırmaya çalışırsa başka bir köpek hızlıca eve keçırmanız gerekiyor köpeği. Pitbul da saldırmaya başlarsa sıkıntı çünkü. Köpeği sokağınızda değil de oraya yakın başka bir yerde de gezdirebilirsiniz.

Whitedog
Whitedog

2551

Tamam Teşekkürler

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Gezdirebildiniz mi bari :D

Alfam
Alfam

2476

Köpeğe yazık değil mi pitbull gibi bir köpek tek odada bakılır mı yazık yahu !

Alfam
Alfam

2476

Bence bu bahsi geçen kendini hayvansever zanneden bir ruh hastası bu eziyettir

Whitedog
Whitedog

2551

teşekkür ederim selin tuksal. teyze dışarıda çok fazla köpek var diye (5-6 tane) kendi köpeğine zarar verir diye korkuyor. çok denedim ama nafile. bir kez daha deniyeceğim çok teşekkürler.

Whitedog
Whitedog

2551

maalesef gezdiremedik, ne kadar ısrar etsek de izin vermedi. :-(((

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Pittbul şimdi tek bir odada mı yaşıyor?!

Whitedog
Whitedog

2551

Maalesef evet gezdirmiyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence Facebook ve instagramdaki hayvan sever sayfalara şikayet edin,onlar kurtarıp güzel yuvalara sahiplendirebilir

KedimVar
KedimVar

119251

Ne diyeyim biraz değişik (psikopatça) bir sevgiymiş teyzeninki. :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1220 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR