Köpeğimin Kulağı Enfeksiyon Kaptı.

Pikapru
Pikapru

15912 Puan

Merhaba, 9 aylık bir köpeğim var. 1 hafta önce kulağını (büyük ihtimalle) bir köpek ısırmıştı ve küçük bir yara oluşmuştu. Kendiliğinden geçer diye düşündüm fakat 2 gün sonra dış kulağının tamamı aşırı kaşımaktan kanlar içinde kalmış ve yara olmuştu. Veterinere gittim antibakteriyel sprey verdi. 2-3 gün kullanmamı eğer geçmezse kendisini aramamı söyledi ve maalesef geçmedi daha kötü oldu. Bugün geldiler tanıyı koyamadılar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Başka bir veteriner büyük ihtimalle orta kulak iltihabı dedi. Neye güveneceğimi bilemiyorum. Kısaca hastalığını şöyle anlatayım: Şu an deforme olmuş bir kulağı ve boynu var. Gerçekten kötü kokuyor kulağının küçük bir kısmı maalesef koptu ve çok acı çekiyor, inliyor. Birçok kısmı yara içerisinde ve kafasını durmadan yaralı olan kulağı yönünde yere eğiyor ve sürtüyor. Veterinerler ısıracaklarından korkup kulağına bile dokunamadılar. Ne yapmam gerekiyor? Siz ne düşünüyorsunuz? Lütfen yardımcı olun.

6 CEVAP

izzy
izzy

11296

Hangi sehirdesiniz?
Veterinerleriniz pek bi umursamazmis sakinlestirici verip tedavisini yapsınlar günah ya yavrum benim cok üzüldüm :( kulağının bir fotosunu atsaydiniz keske merak ettim mikrop kapti galiba kuzum mutlaka tedavisini yaptirmaniz lazim ilerler yoksa boynundan vücuduna yayılır Allah göstermesin gelişmeleri yazın ki bilgimiz olsun aklim takildi vallahi

Pikapru
Pikapru

15912

Gİresundayız küçük bir ilçede 3-4 vetenirere baktık kimi orta kulak enfeksiyonu dedi kimi uyuz her biri 1-2 ilaç igne hap vs önerdi 2-3 gün bakalım vs dedi ve son gelen vetenirerde Gençlik hastalığı var dedi + egzama + ortakulak enfeksiyonu olmuş dedi antibiyotik iğne vurdu 2 güzel yaşayıp yaşamadğını belli olur dedi gitti 2 saat sonra minik Joe'muz vefat etti.4 veterirer teşhis koyamadı.10 günde oğlumuzu kaybettik.Keşke vetenirerler bu işi hayvanları sevdikleri için yapsalar.Para için değil.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

şimdi donanımlı bir hayvan hastanelisine gitmelisiniz bence. yani mantar diyecektim ama... mantar bu kadar çabuk yayılmaz ki...

izzy
izzy

11296

Şoktayım

zuhall
zuhall

10265

cok uzuldum:( basiniz sagolsun.
bu sebeplerden dolayi ozel veterinerlere hicbirsekilde guvenemiyorum artik. ben de cok kez ayni hastalik icin farkli tanilar,farkli tedaviler uygulayanlari gordum. cogu ticarethane olmus. hadi parasinda da degilim islerini yaptiktan sonra ama o konuda da eksikler. bilgi mi tecrube mi bilemiyorum.. onune gelen veteriner acmis gibi.. iyisini bulana kadar da olan oluyor zaten. oyuzden asi disinda artik hastalik durumunda veteriner fakultelerini tercih ediyorum. ilgilenenler asistan da olsa isin icinden cikamadiklarinda hocalarina danisiyorlar ver herturlu imkan da mevcut.

Çok üzüldüm başınız sağ olsun ne yazık ki her meslekte olduğu gibi işini doğru yapamayanlar veterinerlerin içinde de var. Bu gibi durumları yaşayabilecek kişilere en azından yol göstermesi açısından yapılması gereken ilk şey kulağı kaşımasına engel olmak. Bunun için boyunluklar var onları kullanın onun dışında yarayı iyileştirmeye yönelik müdehaleyi veterinerlerin yapması daha doğrudur fakat iltihap varsa onu önce yok etmeli sürekli yarayı temizlemelisiniz. Hep hayvan ilaçları kullanılır diye bir şey yok yara iyileştirici kremler (daha çok zona kremleri) alıp kulağa uygulayabilirsiniz tabii içerisine kaçırmadan. Burada söylediklerim bir teşhis tabii ki değil fakat bir fikir oluşturur bu gibi durumları yaşayacak insanlara. Kalbinizi ferah tutun sizin elinizde olan bir şey değildi elinizden geleni yaptınız tekrardan başınız sağ olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 765 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR