Kanli İshal

Resatnet
Resatnet

203 Puan

Merhaba 2.5 aylik Amerikan Staffordshire Terrier sahiplenecegim. Daha once kanli ishal gecirmis tedavi gormus asilari tamamlanmis. Daha sonra hastalik sorun yaratirmi. Yasama surecinde sorun olurmu. Vicdan azabi yasamak istemiyorum

4 CEVAP

Resatnet
Resatnet

203

Kurbanlık almıyorum kendime yavru ediniyorum kesim kesinlikle olmayacaktır :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bir yavrunun aşıları 4 aylık civarında biter. 2,5 aylık yavrunun aşılarının bitmesi bana pek ihtimal gelmedi.
Kanlı ishal ciddi ve korkunç bir şey bence. Bebeğin bağışıklık sistemi düşük ve hastalanmaya yatkın olması durumu olabilir bence. Bunlar vitaminlerle,kaliteli mamayla ve düzenli veteriner ziyaretleriyle halledilemeyecek durumlar değil bence.
Bu arada konuyla alakasız ama ister istemez sorma ihtiyacı hissediyorum. Daha önce köpek tecrübeniz oldu mu? Buna gerçekten hazır mısınız? Evet kopekler çok güzel ve muhteşem canlılar ama onları ailemize alırken çok dikkatli olmak gerekiyor.
Üstteki sorular haricinde günlük ne kadar zaman ayırabilirsiniz? Yavru köpeğin bakımı çok zor olabiliyor. Kasları gelişene kadar bu bazen 1 yaşına kadar da sürebiliyor çiş kaçırma olayı olabiliyor. Zaten eğitim özellikle de liderlik ayrı bir dert.Masraf boyutu ise cidden zor. Acil bir hastalık vb. durumda 300t yi geçebiliyor.
Ben şahsen ilk kez köpek sahiplenecekler için yavru köpeğin uygun olacağını düşünmüyorum. Çünkü tecrübesizlik özellikle eğitim ve kopeğe davranış noktasında ciddi sorunlar doğurabiliyor. Yani kişi hiç yanlış olduğunu düşünmedi bir hareketi yüzünden köpekte ileride davranış sorunlarına neden olabiliyor. Bilgi ve tecrübe çok farklı zaten.Bu yüzden bence genç veya yetişkin köpek sahiplenilmeli. Çünkü kas gelişimi tamamlanmış olur,kopek büyüyene kadar çıkacak sorunlar ortadan kalkar ve köpek birde temel itaat eğitimi almışsa en önemli sorunlardan olan eğitim ve liderlik sorunu kalkmış olur. Kopeğin sadece yıllık tekrar eden aşıları kaldığı için vet masrafı da aza indirilmiş olur. Alışma konusunda sorun olacağı düşünülür ama nerdeyse her zaman alışırlar.
Son olarak kuyruğunu ve kulaklarını kestirmek gibi insani olmayan bir düşünceniz yoktur umarım

Resatnet
Resatnet

203

@dollfacepersian zaman ayırıp uzun uzun cevapladığın için teşekkür ederim. Aşı durumu ile ilgili net bir bilgiye sahipleneceğim kişiden ulaşacağım. Veteriner kontrolü yaptıracağım. Kanlı ishal dediğin gibi ciddi bir hastalık ve bu yüzden endişeliyim. Bir yavruya bağlanıp onu büyütürken bir anda kaybetmek daha acı verici bir durum.


Daha önce köpek tecrübesi konusunda. Kuzenimle yaşıyorum. 15 aylık sibirya 12 aylık alaska'mız var. Onların büyümesi sırasında bayağı tecrübe edindik.


Günlük zaman konusunda sabah 1 saat yürüyüş yapıyorum oda benimle yürüyecek. Akşamları iş çıkıs düzenli olarak 1- 2 saat yine yürüyoruz alaska ve sibirya için. Bu yeni yavru içinde geçerli. Gerektiğinde büyüyene kadar iş yerime gelme durumu bile olabilir. Kısacası Vakit sıkıntımız olmaz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kesinlikle kapsamlı bir veteriner kontrolünden geçirin. Zamanınız ve köpek tecrübeniz varsa yavru köpek sizi çok zorlamayacaktır. Sosyalleştirmek için 2 köpek de var. Ne diyeyim umarım köpeğinizle/köpeklerinizle sağlıklı bir ömür yaşarsınız:)
Kesim konusunda cevap alamadım ama köpeğini bu kadar düşünen biri sırf estetik görünsün diye böyle bir şey yapmaz diye düşünüyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 839 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR