Kedimin Mama Dışı Yedikleri ??

Miril
Miril

5203 Puan

Kedim maması dışında domatesi , sebze yemeklerini ( tabiki ona uygun tuzsuz baharatsız sadece haşlayarak ona ayrı yapıyorum ) çok seviyor hepsini değil mesela kabak haşliyorum çok seviyor Sebzenin bir zararı yok diye düşünüyorum bu şekilde ama yinede sormak istedim. Birde fındık çok seviyor her zaman değil ama arada bir veriyorum bir kerede 3-4 tane yiyor. Bunların zararı var mıdır ?

12 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bir kerede 3-4 fındık bence çok fazla.Benim kedimin de sevdiği şeyler var muz,salatalık özellikle. Veterinere sorduğumda bizim yiyeceklerimizin hepsinin ilerde zararlı olabileceğini söyledi. Haftada bir 1 parça verin sadece demişti bana. Siz ona özel yemek yapıyormuşsunuz çok güzel bir şey ama ne olur ne olmaz çok sık yapmayın çoğu veteriner önermiyor. Onlar için özel olan yaş mamaları bile haftada bir öneriyorlar biliyosunuzdur ama bizimkiler gelip gözümüzün içine bakınca kıyamayıp veriyoruz :)

yasement
yasement

119858

Domates ve findik denemedik ama haslanmis sebze ben de veriyorum havuc kabak brokoli kereviz sapi baska sebzeler de denemis olabiliriz hatta :) bi cesit sebze bi cesit et bi cesit tahil birlikte yagsiz tuzsuz haslayip tabagina suyuyla birlikte et agirlikli olcak sekilde uzerine kuru maya serpip 1 cay kasigi yogurt karistirip öğün olarak verdigim oluyor arada bir cok seviyor hep kuru mama yemesini dogru bulmuyorum yas mama ve bu tarz seylerle yogurtla vs destekliyorum ben de.

patili
patili

120470

kabak, havuç, salatalık bu 3ü çok saglıklı kediler için. :)
ama fındık konusunu puding gibi düşünün. puding çikolata nasıl vermemeliysek çerez de vermemeliyiz. karaciğerleri çok küçük ve zayıf oldugu için herhangi bir karaciğer sıkıntısını riske edemeyiz :)
yesinler olu iştahlı sebze canavarı ♡

patili
patili

120470

hergün bir tatlı kaşığı ev yapımı yogurdu verebilirsiniz. haftada 2 kez de iyi haşlanmış yarım yumurta sarısı veya çeyrek. bizimki anca çeyrek yumurta sarısı yiyebiliyor. :)
domates konusunda emin değilim. zaten şu sıralar domates bize bile zararlı. hepsi hormonlu malum. hayvancagıza da illa ki zararı olur. ama iyi bir kuru mama seçimi yaparsanız (acana, britcare gibi) o zaman gözünüz arkda kalmaz. yine kabak havuç haşlaması vs devam edebilirsiniz. en güzeli ciğeri havucu ve biraz patatesi haşlayıp biraz zeytin yagı dökerek vermeniz :) süper bir ev yemeği onlar için. ciğeri iyi haşlayın

yasement
yasement

119858

Aynen kedim sayesinde yogurt yapmayi ogrendim hep hazir alirdim eskiden :) izgara ya da firinlanmis da yiyebilirler bu arada yagsiz tuzsuz yine

Miril
Miril

5203

Zeytin sevmiyor bizimki meyve tarzı şeylerle hiç arası yok yerinden kalkmaz ama bu fındık olsun bisküvi tarzı şeylerde uyuyor olsa bile kokusunu alıp uyanıyor ve koşarak geliyor tabaktan kaçırmaya çalışıyor öyle ki alana kadar miyavliyor ben de çok değil ama az az veriyorum her gün değil yine tabiki bende çok abur cubur vs. Yiyen ve cok tüketen biri değilim o yüzden arada veriyorum mecbur kalıyorum daha doğrusu diğer sebze yemeklerini çok seviyor onlardan yapıyorum onları yiyor. İnternetten bakıyorum evet verdiklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Teşekkürler cevaplarınız için. :)

Duman14
Duman14

14039

Genelde ev yemekleri tavsiye edilmez ama bende veriyordum evde balık yoğurt bazen kendi yediklerimizden ona uygun olarak veriyordum ama çoğu kişi yaş mamayı daha uygun görüyor bir gün balıklı sonraki günlerde dana etli vs tat değiştirerek yaş mama verebilirsiniz

Miril
Miril

5203

Bence evde yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum yaş mamalardan bende alıyorum arada yiyor çokta seviyor ama içeriği ve o pakette beklemesi uzun süre falan düşündürücü geliyor !

Miril
Miril

5203

Aslında ben hiç denemedim şunu yer mi falan diye direk kendisi belli etti bir çoğunu çünkü öyle ki kokusunu alsın yeter koşarak geliyor ve verene kadar uğraşıyor cogunu oylelikle anladım yani :) fındık konusunu aynı şekilde uyuyor olsun uyanıp geliyor yerken alıp kaçırıyor domates aynı şekilde sebze yemeklerini her zaman yapmıyorum arada yapıyorum zaten balık et vs. Bunlardanda arada veriyorum yaş mama çok taraftarı değilim zaten çünku aşırı bir istek yaratıyor kediler de nedenini bilmiyorum sürekli ondan istiyor daha sonra o yüzden arada alıp veriyorum ben hemde onların o paketlerde uzun süre beklemesi düşündürüyor beni. Havuç ve salatalık yemiyor ama belki havucu haşlanmış yer deneyebilirim. Farklı önerileriniz varsa evde yapılabilecek onlarıda deneyebilirim.

yasement
yasement

119858

Bu arada biri sey paylasmisti ev yapimi tarifine 1 paket royal canin yas mamayi tat vermesi icin ekleyip 100er gramlik bolerek dondurucuya atmayi. Hem dogal beslenmesini istiyorsaniz ama pisirince vitamini ölurse diye tereddutte kalirsaniz bu sekilde deneyebilirsiniz ben denemeyi dusunuyorum ilave taurin oldugu icin 1 kutu bozita ile balik corbasi gibi bisey yapip karistircam bi gun nasipse :)

burakcaglar
burakcaglar

867

Erkek kediler zeytini çok seviyorlar sizinki de sevebilir veterinere sormuştum 2 günde bir 3-4 tane verebilirsin demişti internetten baktım tüy sağlığı gibi bir çok yönde faydası var fakat salamura ve konserve zeytin vermenizi tavsiye etmiyorum elinizle zeytini ufak parçalara bölüp verebilirsiniz zeytininiz çok tuzlu ise birazcık yıkayıp verebilirsiniz çok seveceğini düşünüyorum onun dışında yumurta sarısını çok seviyor kedim ama hafif sıvı şekilde piştiği zaman daha çok seviyor yoğurt veriyorum arada sırada et haşlayıp veriyorum benim kedim fazla sevmedi ama bazıları çilek düşkünü olabiliyormuş siz deneyebilirsiniz ve beyaz peynire bayılıyor bir kaç şey daha veriyordum da unuttum şimdi verdiğiniz şeyleri internette bir araştırırsanız faydalı olabilir çünkü bazıları çok zararlı örneğin limon kasılmalara neden oluyor soğan kansızlığa gibi gibi daha çok zararlı yiyecekler var

patili
patili

120470

bizimkiler de pudingin kokusunu aldılar mı ayrılmazlar dizimin dibinden. acaip kakaolu puding delisiler. kedim de köpüşüm de :)
ama yedirmiyorum. ayda bir kez bir parmak tabağımdan bıyıklarına sürüyorum o kadar. onlar yemesin diye aylardır yapamıyorum :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1079 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR