Petshop'taki Kedi Ve Köpekler [Sohbet Konusu]

georgestaub
georgestaub

4725 Puan

Arkadaşlar dün oğlum için mama bakayım dedim, normalde internetten getiriyorum, girdim petshopa aradığım mamayı bulamadım neyse içerde british ve scottish yavruları ve goldenlar vardı içerisi temizdi bakımlıydı ama hayvanlar küçücük alanda duruyorlardı şimdi almayın diyorsunuz tamam haklısınız ama yemin ederim orada param olsa hepsini alıp kurtarasım geldi çok petshopa giren biri değilim rezalet yerlerde vardır iyi yerlerde vardır benim gittiğim iyi bir yerdi, dışarıdaki hayvan aç susuz ama petshoptaki hayvanda sıkıntılı yaşıyor, şahsen iki tarafa bakınca üzüldüm açıkçası o petshoptaki yada çiftlikteki hayvanı kimse almazsa büyüdüğündede kimse istemeyecek hayvan harab olacak bence insanlar çok hata yapıyor yapılması gereken şu;


Öncelikle petshoplar tamamen kapatılmalı yada sadece mama ve mama kapları yuva vs vs satılmalı, çiftlikler düzenli olarak kontrol edilmeli hayvanlar ne şartlarda yaşıyor ona göre ceza kesilmeli hatta ceza puanı olmalı dolunca çiftlik kapatılmalı, bir hayvan 2000-3000-5000-10.000 ₺ fiyatlarla satılmamalı kedi olsun köpek maximum 500 TL satılmalı yalnız zevk uğruna alıp sonra salacak kişilere değil harbiden ömür boyu bakacak kişere satılmalı yani öyle kişiler gelmeli bu kişiler köpeği kediyi aldığında aldığı barınağa telefon bırakmalı eğer çiftleştirmek isterse barınağa telefon açıp kedi veya köpeğine eş bulmalı vs vs bu şekilde bir sistem olmalı.


harici sokak hayvanlarını konuşursak safkan ırk bir köpek alan biri bahçesine yada evine sokaktan bir ırk almalı ve kısırlaştırmalı o hayvanında hayatı kurtulsun her ilde her ilçede kedi köpeklere mama ve su alanları hazırlanmalı sokak hayvanlarının barınakları kontrol edilmeli hijyen olmalı.


Benim bu dediğim yetkili hayvan severler tarafından dikkate alınsa ve böyle birşey gerçekleşse süper olurdu.


siz ne düşünüyorsunuz?

8 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kediler için satın almak çok saçma. (Alerji olmadığı sürece) Ama köpek cinslerinin arasında o kadar önemli farklar var ki, yanlış cins seçimi hayatı hem sahibe hem de köpeğe zehir edebilir.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Aslında petshoplar o camları vitrin olarak kullanıyorlar, asıl sattıkları onlar değil. Siz istediğiniz cinsi söylüyorsunuz onlar çiftlikten getiriyorlar. Bu bana çok saçma geliyor. Bence petshoplarda hayvan satımı (kuş, kaplumbağa, balık vb. dahil) yasaklanmalı. Çiftlikler gözetim altında olmalı ve damızlıkların en fazla bir kez çiftleştirilmesine izin verilmeli. Bir çok veteriner çalışmalı, salgın hastalıklar önlenmeli. Kaliteli mamalar kullanılmalı. Yeterince geniş ve uygun bir alan olmalı. İyi bakılmalılar. Satarken veya sahiplendirirken hayatının sonuna kadar bakma, iyi bakma ve en fazla bir kere çiftleştirme şartı ile verilmeli. Barınaklar da aynı kalitede olmalı.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Ben para ile satılmasına karşıyım. Gösteriş ı güzel diye bir canlıya sahip çıkmak hayvansever lik değil gösteriştir. Burjuva burjuva işler. Kapitalizmin işleme biçimi. Evine bu melek figürü çok yakışır diye almak gibi. Mal değeri konulması . Eskiden kadınların güzelliklerine göre altın istemesi gibi. Kölelestirme.

BlindCat
BlindCat

4539

Ever kopek konusunda Cotontzu_Siri cok hakli

ursaminor
ursaminor

116511

Para karşılığında ne alınır? Mal alınır.
Mesela para karşılığı bir insan yavrusu alabilir miyiz normal koşullarda? Hayır.
Bu köleliktir.
Bizde yaşanan en büyük eksiklik denetim zaten. O yüzden yasaya bel bağlamak yararsız bence.


Benim canımıniçi bir arkadaşım vardı; Süt/Büyükbaş çiftliğinde veteriner olarak çalışıyordu.
Bir gün bana bir olay anlattı. Dikkatini çekmiş. İneklerden biri bulunduğu bölmenin kilidini açıp diğer bir ineğin yanına gidip onunla zaman geçiriyormuş. Ne yaptılarsa değişmemiş bu durum. Çünkü en yakın arkadaş kavramı var. O onun arkadaşı, doğduğundan beri. Sonra hepsine dikkat etmiş. Hepsinin birer arkadaşı var. Aynı bizler gibi.
O gün, benim ağzıma et sürdüğüm son gün oldu. O günden beri yiyemiyorum ben et. Arkadaşlık kurabilen bir canlıyı nasıl yiyebilirim ya.. Fotoğrafları da vardı bir yerlerde, bulursam koyarım.


Size bir kitap önereyim: Etin Cinsel Politikası. Biraz aşırı bir kitaptır ama değer vakit harcamaya okumak için. Bu mass production (kitlsesel üretim) bizim insanlığımızı bizden çalıyor bence.


O yüzden ben de her türlü canlının (ki buna belki de en çok zevk için koparılan çiçekler de dahil) para karşılığında satılmasına karşıyım. Ha insan canlısının besin için ihtiyacı vardır, o zaman sen de doğan gereği yiyebileceğin kadarını edinirsin bir şey diyemem. Ama zevk çok ayrı....

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kim kanun dinler ki. Hem devletin daha önemli işleri var merak etmeyin. Ayrıca merdiven altı üretim olur insanlar almaktan vazgeçmezse. Nereden bakarsan bak. Zihniyeti değişmek lazım. .temelimiz bozuk.

izzy
izzy

11296

Simdi bir kanun cikacak para karşılığı üretim yapılmayacak insallahhhh

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Reyyanhan haklı. Kanun çıksa da bir işe yaramaz. Bakış açısı ticaret, temel bozuk.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 904 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR