Yoğurt İçine Zencefil Ve Zerdeçal

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213 Puan

Kısmetse kedimi cuma günü kısırlaştıracağım. Bu süre zarfında bağışıklığını yüksek tutmak için ek gıda almayıp evdeki malzemelerle desteklemeyi düşünüyorum.
Önceden sade ev yapımı yoğurt verirdim . Bugün içine bir tutam toz zerdeçal ve zencefil ekledim . Garipsemeden yedi. Artık yoğurt verirken bu iki baharatı eklemeyi düşünüyorum. Fazla mı olur faydalı olayım derken zarar verir miyim onuda bilmiyorum . İnternetten baktım ama bulamadım sizce yoğurdu öyle versem sorun olur mu ?

12 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kan sulandiriciysa cok tehlikeli olur ameliyattan once kullanmak.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hayır olmaz, biraz da zeytinyağı katın hatta. Zerdeçalın etkisini göstermesi için zeytinyağıyla birlikte tüketilmesi gerekmiş.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Yaa bilmiyordum bir iki damla zeytinyağı'da eklerim bundan sonra . Teşekkürler :)

Zeke
Zeke

118626

Tuzsuz peynir, yumurta, yumurta kabuğu:) bunları da verebilirsiniz. Kalsiyum deposu tam

srplzngl
srplzngl

113865

kuru mama yiyen kedilere zeytin yağı pek önerilmez. zerdeçalın emilimini sağlamak için çok çok az karabiber ekleyebilirsiniz. ben bu sıralar zerdeçalı oda sıcaklığındaki hindistan cevizi yağıyla karıştırarak da kullanıyorum. bu da emilimi artırıyor.
yalnız, özellikle zencefil kediler için tehlikeli olabiliyor. güzel sınırlamanız lazım. ikisi de kuvvetli baharatlar ve kan sulandırma özellikleri var.

srplzngl
srplzngl

113865

genel olarak zerdeçal ve zencefili aynı anda kullanmayın.

srplzngl
srplzngl

113865

günlük 25 mg curcumin’i geçmemek gerekiyor. 1 çay kaşığı zerdeçalda 200mg curcumin bulunuyor (tabii bu zerdeçalın yetiştiği bölgeye göre değişir). bu yüzden günlük kullanılacaksa bioavailability’yi de göz önünde bulundurarak çok ufak bir miktarı geçmemek gerekiyor.


ben zencefili çok çok nadir kullanıyorum. faydası çok ama kediler için kontrollü olmak gerekiyor.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Yumurta sarısıda veriyorum haftada 2 kere ( 1 yumurta sarısının çeyreği kadar ) . Haftada iki ya da üç ,2 yemek kaşığı yoğurt yediriyorum . Baharatları eklemeye bugün başladım çay kaşığının ucuyla koydum az miktar. İkisini ayrı günler vereyim o zaman . Bu arada kuru maması yağlı bir mama nd domuzlu elmalı . Karabiber dokunmazsa ve severse karabiber serperim olmadı bir iki damla zeytinyağı eklerim .
Bilgiler için teşekkürler.

srplzngl
srplzngl

113865

rica ederim.
şunu da paylaşmış olayım. zerdeçal kullanmaya karar vermeden önce okumakta fayda var: https://www.foodfurlife.com/turmeric--the-golden-paste---unsafe-for-cats.html#/

BalliBadem
BalliBadem

121963

Zencefil i bilmemde zerdeçal çok faydalı ama doğru kullanmak gerek altın macuna bakabilirsiniz ameliyattan önce önermem normal zamanında yoğurt çok az zerdeçal ve soğuk sıkım zeytin yağı veya coconat yağı (faydasını arttırıyor bu yağlar, karabiberde arttırıyor ama kedilere değil köpeklere kullanmak öneriliyor karabiberi) karıştırıp verebilirsiniz haftada bi kaç gün ve 1 ay kullandıktan sonra 1 ay mola vermelisiniz

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Makaleyi okuduktan sonra zerdeçaldan soğudum :)
Kullanmamaya karar verdim . Dün yoğurduna katmıştım Cuma'ya kadar etkisi kalmaz sanırım.
Hindistancevizi yağ'da karaciğer yağlanması yapıyormuş tabi ne kadar sıklıkla verirmiş kedi ve köpeklere o kısmı göremedim .

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

@BallıBadem makaleyi okudunuz mu ? Ayda bir veririm sanırım ,haklılık payı olduğunu düşünüyorum.
1.sorun en kirli baharat . Ben süte( zerdeçal,zencefil ve tarçın) ya da çorbalara karıştırıp kullanıyorum . Kedimde yoğurda koydum hijyenini hiç düşünmemiştim. Ev yapımı yaş mama yemiyor yese ona koyar kaynatırdım içim rahat ederdi. Tablette karabiber varmış pek güvenemedim açıkçası.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6808 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR