Erkek Kedim Nezaman Cinsel Olgunluga Erisir ?

Reyaura
Reyaura

15210 Puan

Evde yetiskin dişi bir kedim var kısır degil 2ay önce sokaktan sahiplendim erkek 5 aylik bir kedim daha var erkek kedimi kisirlastirmayi dusunuyorum ama 9 aylik oldugunda en az. Erkek kedim nezaman kizana girer? Lizana girdiğinde disi kefimin onu kabul etmeme durumu var mi odalarini illa ayirmam mi gerekiyor erkek kizana girdiginde ?

2 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Erkek kedinizi veterinere götürüp kontrol ettirmenizi öneririm.Benim erkek kedim 5aylıkken kızgınlığa girmişti.6.ayda da kısırlaştırdık zaten evde dişi kedi olduğu için.Erkekler bir kere kızıştılar mı çiftleşmeye sürekli hazır oluyorlar, o yüzden vakit kaybetmeden götürüp muayene ettirmenizi öneririm.Dişi kediler ev ortamında çok daha çabuk kızgınlığa girebiliyorlar.Odalarını ayırmanız çok da sağlıklı bir çözüm değil, birbirlerininin kokusunu alıp ayrı odalarda olmaları onları strese sokabilir.Eğer çiftleştirmek gibi bir niyetiniz yok ise erkek kediyi öncelikle kısırlaştırmanızda fayda var.Dişi kediniz kaç yaşında bilmiyorum ancak yaşını doldurduysa onu da kısırlaştırabilirsiniz.

YasaYasa
YasaYasa

8946

Normalde erkek kedinin kızana girmesi için 8 aylık olması lazım fakat erkek kedilerde bu biraz daha erken olabiliyor bu aylarda dişiler genelde kızana giriyor ve kek kediniz de kızana girerse bebekler olabilir onun için ayırmakta fayda var :)) ha ama dersiniz ki benim torunlarım olsun bi şey diyemem:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 549 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR