Kopek Kisirlastirma

Berkant07
Berkant07

743 Puan

Merhaba arkadaslar ebn kopegimi alalai 4 ay oldu bi arkdasim sokamta agaca zincirlenmis olarak bulmuslar evlerine almis gecici olarak onlardan ben aldim ortalama bi yasinda nisanda almanyaya geri donucem o yuzden cip pasaport islermlerini yaptirdim lakin disi ve ben kisirlasitmak istemiyorum zaten almanyaya goturucem orda dogum yapsa bile sahipsiz kalmaz ayrica bana geldigimde kizginlik donemindeydi disarida hicbir kopekle ciftlesmek istemedi zaten erkek kopek yaklassa hemen kovaliyor kisirlastirmam dogrumu sizce .

8 CEVAP

Lulu
Lulu

1695

En doğrusu kısırlaştırmanız dişi köpekler doğum yapmaz ve kısırlaştırılmazsa %85 kanser riski ortaya çıkıyor hayvan hastanesine her gittiğimde en az 4-5 tane bu sebepten ötürü meme kanserine yakalanmış köpek görüyorum lütfen ihmal etmeyin

Berkant07
Berkant07

743

Yani kopegim cok degerli benim icin vetenire dahi emanet edemiyorum mamasi vitaminlerini tum arac gerecleri yurtdisindan kargo ile aldiruyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kesinlikle lulu ya katılıyorum.
Ayrıca kısırlaştırmanın ömrü uzattığı ve kansere yakalanma riskini büyük ölçüde azaltığı kanıtlanmıştır. Kısır hayvanlar daha sakin ve mutlu oluyorlar ayrıca.
Birde Almanya'ya hayvan sokma kurallarında karantina gibi bir durum var mı? Şartları iyice araştırdınız mı?
Birde orada yavruların sahipsiz kalmayacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Sahiplenilmesi kolay iş zaten. Önemli olan iyi ve ömürlük bakacak sahip bulmak.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Avrupa bizim ulkemizden cok da hayvan haklari konusunda iyi dgeil diye viliyorum. Barinaklardaki hayvanlar sahiplebilmezse belli bir sure icinde, uyutuluyorlar o sebeple sokaklarda sokak hayvani goremeseiniz hepsi toplanir barinaga koyulur asilanir tedavi edilir sahiplendirmeye calisilir eger olmazsa da malesef oldurulur.
Ama bu Almanya icin gecerli mi bilmiyorum ama orada bircok insanin kopegi oldugunu biliyorum hayvanseverin cok oldugunu. Ama sahiplendirmek basit mi emin degilim.
Surekli kizginliga girmesi ciftlesememesi ama kisirlastirilamamasi da iyi degil ona zarar veriyor. Kisirlastirtirsaniz onun icin daha sagliklo olut asilarini yaptirirken bunu veterinerinize sorun size detayli anlatacaktir.

Berkant07
Berkant07

743

Almanyada yasiyordum once bi yilligina turkiyeye geldim ordaki cevremiz belli ayri yukarida arkdas yazmis bizim orda ozellikle kaldogimiz yerde evler mustakil 3 evden ikisinde kopek vsr zaten lakin kedimde var ikisinide goturucem ama yilda iki defa donemine giriyor ondada ne akinti ne bisey var en iyisi oraya gidince ordaki vetenirlerle konusmak burdaki ler guvenemiyorum mecbur olmasa gitmem bile ilaclarini markalarini soyluyprum onlar aliyor bana veriyor ilaclari ben evde kendim uyguluyorum teyzemin kizi sehir disinda vetenirlikde yardimcilik yapti burda calismiuor ama benim kopegimle o ilgileniyor

Berkant07
Berkant07

743

Bide kisirlatirinca hareketleri nasil yani oluypr eskisi kadar harektli mi yoksa agirlasiyor mu

Berkant07
Berkant07

743

Almanya giderken cipi pasaportu tum asi ve belgeleri tam olucak boxi ayaga kalkinca sirtinin degmemesi lazim ayrica kulaginin ic kismina lazerle kod da yazdirabiliypr eskiden kod vardi kulaginin ic kismina simdi cip kullaniyor agirlik tum evcil kedi ve kopekler cipli olmak zorunda orda asiri siki boyle seyler ozellikle yurtdidindan gelen kopeklere karsi daha temkinliler hastalik falan olma ihtimali olur diye

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Daha sakin ve huzurlu oluyorlar. Belki biraz hareketi düşebilir o kadar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1141 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR