Arkadaşımın Kedisi Pansiyondan Geldi Ve Bir Kilo Vermiş

miasugok
miasugok

12502 Puan

Arkadaşlar daha önce de bahsetmiştim arkadaşımın 2 yaşında dişi british shorthair kedisi var. Bir aydır pansiyonda kalıyor gittiğinde 2 kilo 900 gramdı şimdi geldi 2 kilo 200 gram? Öncelikle sizce bu kilo normal mi? Eğer zayıfsa, nasıl kilo aldırabiliriz? Pansiyonda ne yedi bilmiyoruz ama evde royal canin regular fit 32 yiyor. Bu durum bizi gerçekten çok üzüyor yardımcı olursanız seviniriz?


Bu arada traş oldu yani tüyleri de gitti tüylerinden dolayı olabilir mi bu kilo kaybı?

15 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Tuylerinden dolayi degildir. Zaten pansiyona birakmak saglikli bir sey degil. Olen kediler bile var. disi bir kedi 2,5-3 kilo olmali diye biliyorum. Benimki 4 kilo. Yani zayif o kedicik. Yas mama daha cok verin kilo almasi icin. Ayrica mamasini degistirin royal canin kotu ve yetersiz bir mama. Umarim sagligina kavusur kedicik :))

KedimVar
KedimVar

119251

Ayrica pansiyondan veya tras olmasindan dolayi strese girip istahi kesilmis de olabilir. Ayrica bir daha tras edilmesin kedicik. Cunku zararli.

KedimVar
KedimVar

119251

Mama olarak orijen, Acana ve nd oneririm. Aslında british ler çok az tüy döker diye geçer ama bilemedim. Acilen iyi bir vet bulun. İştahsızlık ve bir de üzerine kanlı kusma hiç iyi değil. Dediğim gibi pansiyona bırakıldıktan sonra ölen bir sürü hayvan var. Umarım o kediciğe bir şey olmaz. :((

Georgia
Georgia

668

Kediyi pansiyona birakmak kadar kotu bisey yok ben kedimi kaybettim kendi salakligim yizinden kediyi bilinmedik pis bir veterinerw birakti. Kedim o yuzden oldu

miasugok
miasugok

12502

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, bana daha önce oğlum için önerdiğiniz mamalardan çok memnun kaldım, acaba kızımız için de önerebileceğiniz bi marka var mı kilo alması için? @kedimvar


Neden büyük harfle yazdığınızı anlamadım. Shorthair ın ne demek olduğunu biliyorum ilk okul düzeyinde bile igilizce bilen herkesin bilebileceği bir şey bu. Ama kısa tüylü ırkın tüyü kesilmez deseydiniz anlardım. Çok fazla tüy döküyordu, çok sıcaktı, veterinerden daha iyi bilemeyiz herhalde diye düşündük. Veterinerin azizliğine uğramak diyelim.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Benim kedimde şu an ND kullanıyorum ve brit care yi bıraktığımdan beri kilo aldılar. Ama olumsuz değil, çok zayıftı ponçiklerim yaşlarına göre. Ve zaten diyet kedi maması kullanıyormuşsunuz. Bi ara royal kullanmak gibi bi hata yapmıştım ben de, oradan biliyorum. Bir de, nadıl pansiyonda ne yediğini bilmiyorsunuz? Fotolatı kelmedi mi size kedinin, karnının tok olduğundan emin değilmiydiniz. Ya aç bıraktılarsa krda kediciği?

Merloli
Merloli

113418

mama tavsiyesi isterseniz ben N&D kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim onun dışında Hill's var, Acana var bunlar güzel mama markaları ve zaten Royal canin hayvan deneyi yapıyormuş, sağlık açısından da çok iyi değil ve pansiyon da kaldığı için depresyona girmiş olabilir belki o yüzden kilo vermiştir.

Aydancat
Aydancat

2550

Tras kesinlikle zaralidir internette araştırma yapin

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Gerekirse hastanenin yanına kadar gidip acile bakacaklar malesef.
Merloli ayrıca hills de hayvan deneyi yapıyor

miasugok
miasugok

12502

Öncelikle @Georgia gerçekten çok ama çok üzüldüm. Melek olmuş kedicik. Eminim çok üzücü bir durumdu sizin için, allah rahmet eylesin :( Ankarada yaşadığınızı farkettim acaba bu olay hangi veterinerde oldu? Çünkü biz de ankaradayız. İsim vermek istemezseniz bana özelden msj da atabilirsiniz, gerçekten merak ettim.


Arkadaşlar bu konu bizim için gerçekten çok hassastı. Ben oğlumu almaya bile miaya baktığım bi dönemde karar vermiştim. Onu böyle görmek beni çok üzdü. Ama yavaş yavaş toparlanıyor.


Deli gibi mama yiyor sonra da hepsini kusuyordu. Ayrıca ishal olmuştu ve kakasını kum kabına yapmıyordu. Bir gün mama vermeyelim dedik. Lapa ve yoğurtla besledik biraz da kendi yemeklerimizden verdik.İshali de kusması da kalmadı çok şükür. Bugün mamasını değiştireceğiz. Tekrar mama vermeye başlayacağız. Bir daha da asla traş edilmeyecek ve pansiyonda kalmayacak. Ders oldu bize. Ayrıca ben de romeoyu iki günlüğüne bırakmayı düşünüyordum bu konuda kararsızdım ama asla bırakmamam gerektiğini anladım. Durum değişirse yine bildilendiririm zaten, tekrar tekrar teşekkür ederim hepinize sağolun

Aydancat
Aydancat

2550

British SHORTHAIR tras edilir mi? Zaten zararli

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

*orada

miasugok
miasugok

12502

Arkadaşlar çok teşekkür ederim mama tavsiyeleriniz için. Kedi benim değil o yüzden takip etmediniz mi foto istemediniz mi falan diye soramadım zaten üzgünler. Şöyle bir sorun varki kedicik dün gece üç kere kanlı kusmuş. Veteriner arıyoruz şuan. Üniversitelerdeki hayvan hastamelerinin acilleri var mıdır biliyor musunuz?

Tbusratoptas
Tbusratoptas

4325

Pansıyonda kalması zaten sıtrese sokmustur kosup kıpırdayamayınca az yedıgı bıle yetmıstır sıtresten ev ortamına gelınce mutluluktan ıstahlanır merak etmeyın :)

Tbusratoptas
Tbusratoptas

4325

Basınız saolsun yorumlara bakmadan yorum yapmıştım :( çok suan uzgunum ne dicemı bılemedım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1365 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR