Nd Mama

KedimVar
KedimVar

119251 Puan

Yakın zamanda ND mamaya geçmeyi planlıyorum ve ND kullanan kişilere birkaç sorum olacak. :) ND düşük tahıllı balıklı ve portakallıya geçmeyi planlıyorum.
Kediniz ND yi severek yiyor mu?
Ağız kokusu problemi var mı?
Tüy dökümü nasıl? ND ye geçtikten sonra tüy dökümünde azalma oldu mu?
Tüyleri parlak ve sağlıklı mı? Yumuşak mı?
Dışkısı cıvık mı ya da kötü kokuyor mu?
4 kilo bir kedi günde kaç gram yer?
Proteini 36 olarak gösteriyor. Benim kedime fazla gelir mi? Kedim dişi ve kısır değil ama pek hareketli değil. Bütün gün aynı yerde uyur. Akşam evde koşturur.
Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler. :))

29 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Henüz bugün geldi ve yeni yeni yiyor. İlk önce yemek istemedi ama ben zorla ağzına atınca bir tane artık yemeye başladı. İleriki zamanlarda Nasıl bir etkisi olduğunu paylaşırım burada. Umarım kötü etkilemez :))

pongul
pongul

113342

ben de acana grasslands veriyordum ama oyle aman aman bayilarak yemiyorlardi. farmina, dusuk tahilli kuzulu tester yolladi actim ufak paketi bayagi bir saldirdilar hepsi istisnasiz. belki denerim grasslandsle karistirarak gecis denerim. nd tahilsiza onyargiliyim yerine acana tercihim olur, ama dusuk tahilli bakalim nasil olacak. kaka miktari ve yapisi benimkiler icin de problem olabilir.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Tahsılsız alsanız daha iyi olur ve genel olarak iyi bir markadır. Günde ne kadar vermeniz gerektiği mamanın arkasında yazıyor. Biz bir ara kullandık dışkı çok kokulu değildi, tüyler parlak hiç değildi, severek yiyordu ve ağız kokusu da yoktu. Eğer daha pahalı bir mama almanız sizin için sorun olmazsa
Hareketli bir kediniz varsa Orijen
Fazla hareketli olmayan bir kediniz varsa Acana'yı öneririm.

KedimVar
KedimVar

119251

ND kullanan yok mu?

nyancat
nyancat

9149

Benim yavru kedim var yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum ağız kokusu yapmıyor ama mamanın kendisi çok kötü koktuğu için ilk yediğinde kokusunu hissedebilirsiniz kakası kokuyor ama kokmaması anormal olur heralde kedim 3 aydan fazladır bende ancak aldığımdan beri dorğu düzgün katı kaka yapmışlığı yok bazen çok sıvı oluyor hangi mamayı kullanırsam kullanayım durum değişmedi ama n&d de biraz daha sıvılaştı sanki severek yiyor tabi benim kullandığım yavru kedi maması size ne kadar yardımcı olur bilmiyorum denemek için az bir miktar alın bence

Minnak53
Minnak53

10961

ND düşük tahıllı balıklı ve portakallı ben kullanıyorum öncelerde zorla yer gibiydi şimdi severek yiyiyor tüy dökümü azaldı tüyleri parlak mı bilemem ama yumuşak dışkıda problem yaşamadım aksine kabızlık sorunu çözüldü şuanda orijen firsh six karışık veriyorum ;)

pongul
pongul

113342

nasıl oldu kızınız mama olumsuz etkiledi mi?

pongul
pongul

113342

ev zaten mama test merkezine dondu biri royal canin yiyor, diger ikisi acana biri de iki mama arasinda dolanip ikisinden de yiyor.

KedimVar
KedimVar

119251

Ben size haber veririm etkileri konusunda :)) ND ye tamamen geçiş yapınca ben de özellikle dışkısına ve tüylerine dikkat edeceğim :))

KedimVar
KedimVar

119251

Bizde de ishal vb. sorun olmadi. Ama Evet agiz kokusu var. Ama ikisinden de var ve Ben sadece birinde nd kullaniyorum. Yani mama dan kaynakli degil sanirim. Diskilari kokuyordu. Simdi kumu degistirdim. Umarim ise yarar. Onun disinda cok memnunum. Tuy dokulmesi azaldi. :))

KedimVar
KedimVar

119251

Hepinize cok tesekkur ederim. :))

Palyaco
Palyaco

218519

Kademeli geçiş yapın eski manasıyla hiçbir sorun yaşamazsınız nd guzel mamadir kediler icin

KedimVar
KedimVar

119251

Teşekkürler sadece dışkı konusunda sorun olmaz umarım :/

Minnak53
Minnak53

10961

Yok olmaz yavaş yavaş yeni mamaya geçersin biliyorsun zaten koku olayında da öyle çok ağır bir kokulu olmuyor

Alfam
Alfam

2476

Ben kullanıyorum çok memnunum balıklı ve az tahıllı çok iyi tüy sorunu olmuyor tavsiye ediyorum:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14980 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR