Kedim Hala Bize Alışamadı Mı?

sna
sna

782 Puan

2 aylık tekir bir kedim var. 11 gün önce sahiplendim. Kedim sürekli saldırgan bir şekilde davranıyor. Kuyruğunu kabartıp yan yan yüreyerek saatlerce bize saldırıyor. Sadece uyurken sevebiliyoruz. Diğer türlü sürekli bu şekilde davranıyor. Bu davranışları düzelecek mi nasıl bir sorun olabilir. Ellerimiz kollarımız tırnak ve ısırık izi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Uyku uyutmuyor sürekli tepemizde koşturuyor. Oyuncağı ve tırmalama tahtası var.

12 CEVAP

Yampirik
Yampirik

5735

yavru olduğu için kanı kanıyordur oyun istiyordur

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Yampirik
Ama kuyruğunu kabartıp yan yan yürümesi?

Yampirik
Yampirik

5735

@SelinTuksal bunu bazı yavru kediler yapıyor oyun amaçlı?

sezind
sezind

13990

Kuyruğunu yana alıp yürümesi genelde kedilerin, korktukları bir şeye karşı duruşlarıdır fakat kimi zaman bunu enerjileri çok aktif olduğu zaman oynamak için de yapıyorlar. Başıma gelmişti o yüzden o durumu biliyorum. Kediniz şuan tam oyuncu zamanında. Aslında yanına bir de anlaşabileceği birisini alsanız belki enerjisini daha çok atar ama 2. bir kedi demek daha çok uyuyamamak demek tabii bunu da belirtmek lazım. Kediler genelde geceleri çok aktif olup avlanıyorlar, bu içgüdülerle de alakalı bir durum. Benim kedilerim gece 4te evde depar atıyorlar. Kısacası bu durum size alışamamakla ilgili değil kedinin daha çok enerjisini atmak istemesiyle alakalı. Bir iple onu yorulana kadar koşturun veya lazer tarzı şeylerle. Yüksek yerlere çıkartıp indirin.

sezind
sezind

13990

Bu uyuyamama konusunda emin olun ki yalnız değilsiniz. Bunu kedi sahiplerinin yarısından fazlası yaşıyordur. Bizim evdekilerden biri kapıları açmayı biliyor. Evde yaşlı bir babaannem var onun odasını kapalı tutuyoruz. Gece 4te kalkıp onun kapısına atlıyor. E tabi doğal olarak ben de hemen sesi duyar duymaz uykumdan uyanıyorum onu uzaklaştırıyorum :) Her gece şaşmadan oluyor bunlar ama yapacak bir şey yok uyarıyorum, artık anlayıp anlamamak onun keyfine kalıyor.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Kedinizi nerden sahiplendiniz?

Yampirik
Yampirik

5735

bence o size alışmış sizle oyun oynamak istiyor. daha 2 aylık ve heryerinizin ısırık tırnak izin olması çok normal. ben de yaşadım zamanında :)

sna
sna

782

Üniversitemizden kedi sahiplendiren bir grup var ordan.
Hayırdan anlamıyor özellikle ısırdığında hayır komutunu öğretmeye çalışıyorum daha çok kızgın bir şekilde saldırıyor yardımlarınızı bekliyorum.

sna
sna

782


  1. bir kedinin masraflarını karşılayamam maalesef öğrenci halimle. Keşke 4 te kalkıp oynasa bizimki de 10 da başlıyor sabaha kadar.

nyancat
nyancat

9149

Benim kedimde de kendini kabartım yan yan yürüme huyu var aniden karşısına çıkarsanız falan korkuyor alışamadığından değil yani oyun oynarken oyuncağına bile aynı hareketi yapıyor benim kedim ısırma konusuna gelince benimde kollarım sürekli çizik içinde kedim 5 aylık ve acıtıyor gerçekten hayır dendiğinde ise sinirlenip daha çok saldırıyor bazen nedensizce saldırıyor bu onun oyun oynama şekli :/ geceleriyse herkesin uyuduğu saatte uyur sabah 6 ya kadar en erken 6 da uyanır mama ister su ister kafamızın tepesinde dolaşır vs. Yatacağınız zaman onu oyunla yorun her gece aynı saatte yapın düzene girer bence kolay gelsin

sna
sna

782

nyancat
ne kadardır sizde hiç bir gelişme göstermedi mi. Bugün yüzümüze bile saldırmaya başladı ayağa kalktığımız an saldırıya geçiyor. ne yapacağımızı şaşırdık.

pigileto
pigileto

1235

Henüz alışamadı muhtemelen. Oyun oynamaya yeltenmeler dışında çok fazla üzerine düşmeyin kedinizin. Ben de kedimi 2 aylıkken sahiplendim, eve geldiğinde iki hafta kadar her ona dokunuşumuzda kulaklarını indirip tıslıyordu. Şimdi tam bir ponçik. Tek çözüm sabır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2699 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR