Ailemi Kedi Almaya Nasıl İkna Ederim?

ecearslan4
ecearslan4

290 Puan

Aslında 7-8 senedir kedi istiyorum. Ama ailem almıyor,son zamanlarda biraz fazla istemeye başladım annemle otururken sürekl kedinin özellklerinden bahsettim kedi cinslerinden vs. annem bana bakamayacağımı söyledi bende babama söyledim babam ilk başta hayır falan dedi daha sonra günlerce ağladım sonra babama yavru exotic shorthair cinsi kedi bulduğumu söyledim babamda dediki tamam sahiplen onu dedi ama nasıl yollayacaklar falan dedi bunu diyeli yaklaşık 2 hafta falan oldu ve biz babamla bidaha hiç kedi hakkında konuşmadık ama annemle konuştuk annem bana daha kendi sorumluluğunu almıyorsun kedinin sorumluluğunu nasıl alacaksın falan dedi 1.si kedinin sormluluğunu alacağıma naasıl inandırabilirim 2.si sizce bana kedi alacaklarmı ?

21 CEVAP

ayseeny
ayseeny

5023

tam olarak kaç yaşındasın emin değilim ama sanırım orta okul ya da lisedesin? kedi ya da köpek bir hevesle alınarak istenmeyen bir ortamda büyütülecek canlılar değiller. aileniz destek vermiyor ve baştan bakmayacaklarını söylüyorlarsa, o hayvanın başına bir şey geldiği zaman ne çok önemserler ne de maddi boyutta destek olmaz veteriner ücretlerini pahalı bulurlar. bence sizde biraz zaman geçmesini bekleyin, gerçekten bir canlının HER TÜRLÜ sorumluluğunu alabilecek olgunluk ve donanıma sahip olduğunuzda ailenizinde bakışı eminim değişecektir.

sezind
sezind

13990

Cins kedilerin bakımı da biraz zor oluyor. Genelde daha hassas oluyorlar hele petshopda satılanlar. Kediler hakkında yeterince bilgi sahibisinizdir umarım. Özellikle kediler kızgınlık dönemine girdiklerinde genelde sahipleri tarafından atılıyorlar. Aileniz istemiyorsa bir de özellikle bu kızgınlık dönemleri çok sorun olmaz mı? Ayrıca kediyi tek bir odada mı bakmayı düşünüyorsunuz çünkü bu da doğru bir karar olmaz bence.

Elviss
Elviss

2693

Şuan 22 yaşındayım. Bundan öncesinde 10 küsur kötü durumda olan kediye geçiçi yuva oldum ama.İlk gerçek yuva olduğum kedimi 2 sene önce sahiplendim . Hayatında görüp görebileceğiniz en asi en saldırgan en kendi istediğinde bana sevgi gösteren bir kediydi. beni kaç kere parçalamış diğer aile üyelerini de parçalamış olsa bile asla ondan vazgeçmedim. Bir başkası olsa eminim çoktan atmıştı evinden ondan dolayı her kedi çok sevecen olacak diye bir şey yok. Aldığın kediyi ne olursa olsun yanında tutmayı başarabileceksen her türlü olumsuzluğa rağmen kendinden eminsen ancak o zaman yap ama yaş itibariyle kötü bir şey olduğunda ailenin karşısında duramayacak kadar küçüksün olaylar senin yönlendiremeyeceğin şekilde gelişebilir olan sana ve kedine olur. bu işlerin ırkla bir alakası yok illa ırk kedi bakmalıyım diye düşünme . Ailem benimde ilk başlarda sorumluluğunu alamayacağımı düşünüyorlardı. Sırf bu yüzden çalışıyorum. ona bakabilecek sorumluluk bilincinde olduğumun farkında olmalı ve buna saygı duymaları için. tabi ki bir şey oldu mu yardım ederler ama o benim evladım. Şuan kedim doğurdu ve bir kedim daha oldu umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Sana ve sahipleneceğin kediye iyi şanslar diliyorum.

Bal_lokma
Bal_lokma

4141

Yaşından dolayı biraz daha beklemelisin bence canım bi canı sahiplenmek geeçekten sorumluluk ister önümüz yaz illaki tatiliniz vardır yolculukta fazla stres olur ve Bi yavru istiyorsan kendinden çok düşünmen lazım yalnız bırakamazsın yazın evde olsan bile kışın okulun var hergün bırakmak zorundasın senin içinde zor olur bu durum küçük olduğu için derslerinden etkilenebilirsin oyun istediğinde senin sürekli tepene çıkar ve ailen o zaman ayırmak isteyebilir emin ol o zaman daha çok üzülürsün en azından liseyi bitirmeni öneririm o da en az onunla daha çok zaman geçirebileceğin bi dönemde sahiplenmen senin için ve minik bir can için çok daha iyi :) :))

ecearslan4
ecearslan4

290

Hepinize çok teşekkür ederim scottish fold cinsi kedi aldık bu gün

ecearslan4
ecearslan4

290

16 yaşındayım ve kedinin her türlü sorumluluğunu alabilirim maddi durumda bi sıkıntı yok her şeyini karşılarlar ve sıkıntı çıkarmazlar zaten kediyi hevesle istemiyorum her şeyin farkındayım sizin burda demek istediğiniz bakamayıp sokağa atılıyor bunun önlenmesini istiyosunuz haklısınızda bende onu önlemek için eliimden geleni yapıyorum eğer kedi alırlarsa her zaman benim yanımda olacak kaç yaşıma gelirsem geleyim...

ecearslan4
ecearslan4

290

zaten kediyi aldıktan sonra eminim benden çok ailem sevecektir tabii ben sevmiyeceğim demiyorum ama onlar kendini biraz naza çekiyo gibi alıp getirsem götür demezler

Bal_lokma
Bal_lokma

4141

Tabikide götür demezler canım ama derslerinde sırun çıkıcak olursa eğer o zaman belli olmaz bu sadece benim tavsiyem hayat senin :))

BlindCat
BlindCat

4539

Kedimi ailemin nazını çekerek getirdim eve fakat şu günlerde annem ve babamın yanında yatıyor :)

O kadar para vereceğinize cana yakın bir tekir (tercihen sarman) bulup sahiplenin, hem dayanıklı olur hem kendini sevdirir kapris falan da yapmazlar pek, halde anlarlar ve zekidirler. Ben satın alma sahiplen taraftarı bir insan olarak pek sıcak bakmıyorum açıkçası, ha denk gelir sokakta kalmıştır yuvanı açarsın, ama dışarıda tonla çaresiz hayvan varken bana doğru gelmiyor bu. İnanın hepsi güzel, kedilerin cins olmayanları (ya da pahalı, parayla satılan bir cins olmayanları diyelim) bilhassa insan sevgisiyle mükemmel yaratıklara dönüşüyorlar.

Her kedinin karakteri farklıdır tabii ama genel olarak tekirler oyuncudurlar küçük kardesinizi bir oyun arkadaşı gibi görmesi muhtemel. Yavruyken alırsanız size daha kolay uyum sağlar ama büyük kedi alırsanız karakterinden emin olabilirsiniz. Belki ergenlige girdiğinde saldirmalar baslar ama o da kisirlastirilarak çözülebilir.

Ealbs
Ealbs

5087

Bi ömür patili günler o zaman:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Keşke petshop tan almasaydınız. Pet shop sahibinin babanızın arkadaşı olması oraların kötü yerler olduğu,hayvanların annelerinden erken ayrıldığı,kafeslerde tutulduğu ,bulaşıcı hastalıkları olan hayvanların olduğu,hayvanların çoğunlukla ülkeye kaçak sokulan hayvanlar olduğu yerler olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Tüm petshop lar aynı değildir belki ama hepsi hayvan ticareti yapıyor.
Suna bakın lütfen
http://ftp.haytap.org/index.php/petshop-gercegi
Son olarak umarım kediniz hastalık taşıyan bir yavru değildir ve sağlıklı vir yaşam sürer. Lütfen bir daha petshop tan hayvan satın almayın

merveandac
merveandac

1911

Ne diyelim ki daha ? Petshop illeti . Köpek eğitim çiftlikleriymiş , bilmem neymiş bunlardan önce hayvan sahibi olmak isteyenlere eğitim verilse keşke sahiplendirme yapılmadan . Umarım sağlıklı bir yaşam sürer , tüyü kadar ömrü olsun. Diyecek çok şey var ama kalp kırmaya gerek yok. Güle güle büyütün.

ayseeny
ayseeny

5023

İnşallah o şekilde gelişir olaylar. Benimde hayalimdi kedi ve birgün elimde çıkıp geldim ki bunu 22 yaşında anca cesaretle yapabildim o yüzden sende doğru anı bekle. Geç olsun ama sonu güzel olsun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3601 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR