Annem Kedi Almama İzin Vermiyor

Emrecan07
Emrecan07

837 Puan

Arkadaşlar evimiz apartman annem kedileri seviyor fakat evde olmaz diyor yok etraf pis kokar yok efendim herkes çalışıyor bakamayiz gibi nedenler var


Annemi ikna etmek için ne yapabilirim
(Bu arada ortaokulda okuyorum)

23 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@Ysfrnylmz37 Kediye ekmek,süt,yumurta vereceksen baştan arama.

Ysfrnylmz37
Ysfrnylmz37

1616

bende ortaokulda okuyorum ve annem izin vermiyordu ama ikna ettim şimdi kedi arıyorum bunu kedi hakkında çok kapsamlı 2 ay süren bir araştırma sayesinde başardım kedi kokmuyor kedi çok temiz bir hayvandır ve kum kabını tuvalet gibi biryere koyarsan kokusu çok belli olmaz kediyi güzelce tarayıp kumunu temizlersen kokmaz ayrıca kedi çok dışarı çıkmak istemezse dışardaki pislik eve girmez ev gyet temiz olur kokmaz herkes işte iken kedi uyur eve geldiğinizde uyanır bu şekilde bir uyku düzeni olursa çok rahat

NehirC
NehirC

2449

@siyah_beyaz
Tanımadığınız biri hakkında Nasıl bu kadar kesin çıkarımlarda buluşabiliyorsunuz, Nasıl bu kadar önyargılı olabiliyorsunuz anlamıyorum.
@emrecan07
İlk kedimi aldığımda 2. sınıftaydım. Ailemin de yardımıyla çok güzel bakmıştım kedime. Eğer size de aileniz yardım edecekse, eğer kediyi kabulleniyorlarsa alın derim. Fakat eğer istemiyorlarsa hiç kalkışmayın. Sonuçta ailenin yardımı ve isteği şart. Zaten ailen bu sorumluluğu alabileceğini biliyorlarsa izin verirler, sonuçta seni en iyi tanıyan onlar. Eğer kediye izin vermiyorlarsa da kuş, balık gibi daha az sorumluluk gerektiren hayvanlardan başlayabilirsin bakmaya. :)

Feronia
Feronia

117611

Ailenizdeki diğer kişiler (özellikle babanız) istiyor mu?
Bu arada ortaokul kaçıncı sınıf? Çok fark ediyor çünkü. Ben 8. sınıfım ve bir 5. sınıf öğrencisinin bu sorumluluğu alabileceğibi düşünmüyorum.

Ayrıca whiskas gibi zehirlerle besleyeceksen, veterinere sık sık götürmeyeceksen, bir zaman sonra terk edeceksen de arama !

pistan32
pistan32

107013

Annenden once kendini ikna etmelisin yeteri kadar sorumluluk alabilecegine inaniyomusun

eltarcin
eltarcin

116201

Tüyüne katlanamayacak kimseye kedi sahiplenmesini önermem. Kedinin tüyü ne yaparsanız yapın yine de dökülür. @Emrecan07

guineapigela
guineapigela

119533

kedi tüyü dökülür elbette. ancak dökülmemesi veya azalkmasına yarayan aletler var hatta petlebi de de görmüşsündür bu arada annene bence kedinin ne kadar tatlı olduklarından filan bahset annen ikna olur zaten ancak kaçınçı sınıfa gidiyorsun tam olarak bakabılecek misin daha once bektınmı

DAMI
DAMI

735

benim ailem de çok fazla hayvan sevgisi yoktu zarar vermezler ama sevmezlerdide ben kedimi aldığımda annem evine ayak basmam dedi sonra gelmek zorunda kaldı eve ayağını bastı :) benden uzak tut bana dokunmasın yatağıma çıkmasın garipdir anladımı ne oğlum anneme hiç bulaşmadı hatta annem size lafım geçmedi bu kedi kadar bile dedi günler günler geçti annem döndü evine şimdi evde hayvan olmaz dien annem whatsapdan görüntülü arayıp oğlanı bir göster çok özledim diyor :) ne zaman geliyorsunuz die soruyor :)ailemizin bir parçası oldu hepimizin.... ama bir dost beslemek büyütmek sorumluluk isteyen ve gerçekden paralı bir iş masrafsız dien kimseye inanma ona iyi bir aile olacaksan al ev ortamında yaşamaya alışmış bir kedi asla dışarıya ayak uyduramaz.... tüyleride dökülüyor öksürüyor ishal oluyor hapşuruyor kusuyor mantar egzama vb.tüyleri zararlı diyolar kist oluşturuyor bu yanlış tüy kist oluşturmuyor parazit oluşturuyor gününde aşılarını yaptırırsan ondanda sıkıntı olmuyor karekteri nasıl olur bilmem senin sahipleneceğin kedinin ama bir uyuması oluyor izlerken bile huzur veriyor gözünün içine bakarak sana şımarması var kayıtsız kalamıyosun benim oğlum patileriyle yanaklarımı sever mesela :) çok düşün iyi araştır bir günde karar verilip yapılacak birşey değil :)

Elifoo
Elifoo

10743

Merhaba, yillardir kedi askiyla yanip tutusan bir insandim. Ayni sekilde benim de annem evde olmaz kokar diye istemiyordu. Su an 23 yasindayim onlardan habersiz eve kedi getirdim. İlk basta cok sinirlendiler ama su an birlikte uyuyorlar :) eger maddi destek saglayacak birisi varsa sana ve ciddi anlamda butun bakimini ustleneceksen (iki gun bakip sonra annene kitlemeyeceksen :)) ev ortaminiz uygunsa ve onu kosulsuz sevecekseniz gercekten evin bir bireyi gibi oluyor. Koku yapan tek seyi mamasi. O da kapali bir yerde kalmadigi surece cok etkilemiyor. Kum kabi benim yattigim odada (kapali olmasina dikkat et) ve sadece tuvaletini yaptigi zaman 2-3 dakika kokuyor. Zaten onlarin icinde koku haspedici gibi bir sey var. Onu alirken sana anlatirlar.
Dedigim gibi eger annen yalnizca kokucak diye istemiyorsa tereddut etmesin. Evi surekli havalandirip kumu da sabah aksam temizledigin surece bir koku olmuyor. Kedi gercekten o kadar temiz bir hayvan ki aldiginda goreceksin zaten durmadan kendini temizler :) yalniz suna dikkat et aldigin kedi omur boyu seninle olacak mi? Annen izin vermedi diyelim onu sokaga birakmak gibi bir dusunce geciyor mu aklindan? (Umarim gecmiyordur) aileni en iyi sen taniyorsun. İyice olc bic kafanda. Kendini de gozden gecir yapabilir misin diye. Eger hala ayni istekle kedi sahiplenmek istiyorsan kim tutar seni :)

Emrecan07
Emrecan07

837

Zaten babaannemin evi bahçeli orada kedi bakıyorum isteğimi baya belli ediyorum ama almiyorlar

Emrecan07
Emrecan07

837

Peyki kedinin tüyü dökülür mü

Emrecan07
Emrecan07

837

@feronia Bahçeli evimde kedi bakıyorum fakat annemin iş yerinden uzak olduğu için oraya tasinamiyoruz

Emrecan07
Emrecan07

837

Daha önce kedi baktım

Emrecan07
Emrecan07

837

Daha önce kedi baktım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1448 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR